Ajankohtaista


Matkailuoppaat kouluttautuivat syksyllä 2018

Yhdistyksessämme on 15 auktorisoitua opasta, joista neljällä on matkailuoppaan ammattitutkinto. Kahdella yhdistyksen jäsenistä on erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinto, ja toisella heistä myös edellä mainittu matkailuoppaan ammattitutkinto. Matkailuoppaan on suoritettava näyttökoe viiden vuoden välein, toisin sanoen uusittava opastusoikeutensa. Matkailuoppaan ammattitutkinnon suorittaneella oppaalla näyttökokeiden suoritusväli on kahdeksan vuotta. Meillä on 12:lla oppaalla vuoden 2018 aikana "näytön paikka". Pidimme tästä syystä 22.9.2018 näyttökokeen, johon osallistui kahdeksan opastamme. Näyttökoe on linja-autokierros ennalta ilmoitetulla reitillä. Jokainen opas opastaa kierroksen aikana 15 minuuttia, mutta opastusjärjestys on arvottu! Kukaan ei etukäteen tiedä, minkä reittiosan saa opastettavakseen. Suoritusta arvioi kaksi Suomen Opasliiton nimeämää arvioijaa ja kaksi paikallistietouden arvioijaa.

Matkailuoppaat ovat luoneet uudenlaisia moniaistillisia kierroksia

Hyvinkään Matkailuoppaat ovat tuotteistaneet uusia eri aisteja kirvoittavia kierroksia. Parantolakierroksella kuulet tarinoita sen historiasta, asiakkaista ja hoidoista. Kierrokseen on otettu musiikki mukaan Hyvinkään Rautatien Soittajien sävelin ja makunystyrätkin saavat aktivointia, kun Pullaneitty kiertää korinsa kanssa kuulijoiden keskuudessa.

Vaiveron Myllytilalla voit kiertää piian kanssa ja tutustua näin vanhaan tilaan ja sen elämään. Tila sijaitsee Vantaanjoen varrella ja koski solisee talon vieressä. Makuja tuo Matkailuoppaiden puutarhakahvila. Villatehtaan opastuksilla kerrotaan, kuinka pienestä kehräämöstä syntyi Suomen suurin villatehdas. Koe tehtaan tunnelma ja näe, kuinka upeita luomuksia tehtaalla syntyi.

Matkailuoppailta on kysytty usein Hyvinkää -aiheisia kortteja, niinpä oppaat julkaisivat muutaman kortin kaupungin kanssa yhteistyössä. Aiheina ovat Hyvinkään kirkko, Kytäjä-Usmin luonto, Villatehdas ja rautatie. Kortteja myydään Suomalaisessa kirjakaupassa, kahvila Donnerissa ja museoissa. Kortteja voi kysyä myyntiin Riitta Malmbergilta, p. 0400 47352.

Lisätietoja tulevista tapahtumista: www.hyvinkaaoppaat.fi ja Facebookissa Hyvinkään matkailuoppaat.TapahtumakalenteriAlisivut (1): Menneet tapahtumat
Comments