Ajankohtaista


Keväällä ja kesällä tapahtuu!

Matkailuoppaat ovat luoneet uudenlaisia moniaistillisia kierroksia

Hyvinkään Matkailuoppaat ovat tuotteistaneet uusia eri aisteja kirvoittavia kierroksia. Parantolakierroksella kuulet tarinoita sen historiasta, asiakkaista ja hoidoista. Kierrokseen on otettu musiikki mukaan Hyvinkään Rautatien Soittajien sävelin ja makunystyrätkin saavat aktivointia, kun Pullaneitty kiertää korinsa kanssa kuulijoiden keskuudessa.

Vaiveron Myllytilalla voit kiertää piian kanssa ja tutustua näin vanhaan tilaan ja sen elämään. Tila sijaitsee Vantaanjoen varrella ja koski solisee talon vieressä. Makuja tuo Matkailuoppaiden puutarhakahvila. Villatehtaan opastuksilla kerrotaan, kuinka pienestä kehräämöstä syntyi Suomen suurin villatehdas. Koe tehtaan tunnelma ja näe, kuinka upeita luomuksia tehtaalla syntyi.

Matkailuoppailta on kysytty usein Hyvinkää -aiheisia kortteja, niinpä oppaat julkaisivat muutaman kortin kaupungin kanssa yhteistyössä. Aiheina ovat Hyvinkään kirkko, Kytäjä-Usmin luonto, Villatehdas ja rautatie. Kortteja myydään Suomalaisessa kirjakaupassa, kahvila Donnerissa ja museoissa. Kortteja voi kysyä myyntiin Riitta Malmbergilta, p. 0400 47352. Mikä korteista on kaunein? Käy äänestämässä Hyvinkään pääkirjastolla.

Näistä ja muista tulevista tapahtumista lisätietoja www.hyvinkaaoppaat.fi ja Facebookissa Hyvinkään matkailuoppaat.

Hyvinkään Matkailuoppaiden tapahtumat kesällä:
2.-26.5. Kaunein Hyvinkää aiheinen postikortti -äänestys
30.5. Hyvinkää-Seuran maksuton kulttuuri-/kotiseutukävely Vaiveronkadulla. Lähtö klo 18 Vaiveronkadun ja Läntisen yhdystien risteyksestä, K-Supermarket Vieremän pysäköintipaikalta (katuosoite Riihimäenkatu 10). Yhteistyössä Hyvinkää-Seura ja Hyvinkään matkailuoppaat.
12.6. klo 18-19.30 Opastuksia ja musiikkia Parantolanpuistossa
13.6. Hyvinkää-Seuran maksuton kulttuuri-/kotiseutukävely Hyvinkäänkadun loppupäästä. Lähtö klo 18 Hyvinkään ortodoksiselta kirkolta (Tsasounakuja 1). Kierros päättyy Suomen Rautatiemuseolle. Yhteistyössä Hyvinkää-Seura ja Hyvinkään matkailuoppaat.
14.-17.6. klo 13-16 opastuksia Vaiveron Myllytilan pihapiirissä ja talossa
17.7. klo 12-16 tasatunnein kävelyopastuksia Ossian Donnerin nimipäivän kunniaksi Villatehtaan ympäristössä.
30.7. klo 12-16 tasatunnein kävelyopastuksia Hyvinkään syntymäpäivänä Villatehtaan ympäristössä.


TapahtumakalenteriAlisivut (1): Menneet tapahtumat
Comments